Årsmötet 2024 avklarat!

Ännu ett årsmöte med föreningen Angarns Ryttare är avklarat – i år blev det äntligen ett LIVE-möte kombinerat med årsfest! Ett drygt 50-tal medlemmar samlades den 10 februari i Ekskogens Bygdegård för att se tillbaka på året som gått samt besluta lite för framtiden. Du vet väl att VARJE medlem – över 15 år gammal och betald medlemsavgift senast 2 veckor före årsmötet – har rätt att delta och tycka till? Passa på vid nästa tillfälle vet’ja!

Vår ordförande, Johan Andersson, höll i ordförandeklubban även detta möte och som sekreterare hade vi Sara Levin. Johan gick igenom verksamhetsberättelsen från 2023. Under året hade styrelsen hållit 5 st protokollförda möten (samt ett fåtal sammankomster av typen arbetsmöten), antalet medlemmar uppgick vid årsskiftet till 123 medlemmar (varav 100 seniorer och 23 juniorer).

RidgruppNamnRollMandatAnsvarsområde
Måndag 1Anders Gunnarsson1 årSuppleantJunioransvarig
Måndag 2Lisa Palm1 årSuppleant
Måndag 3Bettan Sandén1 årLeadmotHanddukar
Tisdag 1Ulrika Linder2 årLedamot
Tisdag 2Pernilla Bolander1 årLedamotUtbildningsansvarig
Tisdag 3Lotta Staff2 årLedamotKassör
Onsdag 1Sara Levin1 årSuppleantKlubbmästare
Onsdag 2Ylva Grill1 årLedamotInformationsansvarig
Onsdag 3Malin Börresen2 årSuppleantTävlingsansvarig
Torsdag 1Kristina Allerstrand2 årLedamot
Torsdag 2Berit Söderberg2 årLedamot
Torsdag 3Ann Nyberg1 årLedamotRese- & utbildningsansvarig
Fredag VChristine Lindblad2 årSuppleant
Lördag V1Ankie Segerljung2 årLedamotVice ordförande /Stall utr.
Lördag V2Johan Andersson1 årLedamotOrdförande

Årsmötet 2023 hölls digitalt den 18 februari och årsfesten hölls under september för att kunna jämkas under 2024 och då åter genomföra årsmöte för medlemmar och årsfest vid samma tillfälle.

Året 2023 inleddes med en caprillitävling på ridskolan den 5 januari:
1:a COCO /Elin Segerljung, 112p och
ADARCO /Mimmi Linder, 112 p
3:a ERISTOFF /Matilda Törngren, 108 p
4:a CANTINA /Nea Toftgård, 101 p
5:a CHIQO /Johan Andersson, 100 p
6:a McKENZIE /Eva Gran, 99 p
7:a LEGAT /Anders Gunnarsson, 99 p

Fixardag och sillunch var det som vanligt till Kristi Himmelfärdsdag, 18 maj – samt en dressyrtävling, på utebanan:

M(indre) S(vårt):
1:a MISSTAKE /Malin Börresen, 150 p
2:a CHIQO /Johan Andersson, 146 p
3:a LEGAT /Mimmi Linder, 145 p

S(vårare):
1:a MR HILL /Lisa Palm, 186 p
2:a ERISTOFF /Matilda Törngren, 181 p
3:a WINDFEE /Ankie Segerljung, 179 p
4:a MAYA /Elin Segerljung, 169 p
COCO /Ingrid Karlsson Eggert, 169 p

För övrigt lagades stängsel i sommarhagen, plockades stenar i backen ned till utebanan. Härlig sillunch och en fin aktivitetsdag för såväl seniorer som juniorer. Tipspromenadens vinnare var Annika Blomberg.

Under sommaren hölls en del sommarkurser på ridskolan och hästarna hade ett långt och härligt sommarlov – med en del förflyttningar till och från hagar under denna tid. Träns, vojlockar och schabrak fixades och rengjordes (framför allt av Elin & Ankie Segerljung).

En ny nybörjargrupp startades under början av höstterminen. Varmt välkomna till nya ryttare!

Årsfesten hölls som sagt den 9 september – på Ekskogens Bygdegård, Vallentuna, och bandet som spelade var livebandet Cover Crew-band.

Klubben sponsrade liksom tidigare år med biljetter till juniorerna för att gå på Sweden International Horse Show på Friends. Och som vanligt var det trevlig julkadrilj på julaftonsmorgon med varm glögg, morötter och hästmys. Samt dressyr- och caprillitävlingar under julens mellandagar. Ylva tog som vanligt fram en väggkalender med ridskolans hästar till försäljning.

På ridskolans hästfront har en del hänt under sommaren och hösten – Nynna och Chiqo har flyttat och ny på ridskolan är Sundance.

Efter dragningen av verksamhetsberättelsen så berättade Johan om året som gått i siffror – med ett resultat på lite drygt 2800 kr i vinst. Revisorerna drog sin berättelse och styrelsen kunde beviljas ansvarsfrihet för året som gått.

Valberedningen visade sitt förslag till 2024 års styrelse, revisorer och revisorsuppleanter, och samtliga klubbades igenom. Ny valberedning valdes också – Åse Nilsson (sammankallande) och Fredrika Andersson.

Medlemsavgiften för 2024 kunde fastställas efter en höjning till:
Juniorer 200 kr (till och med det år man fyller 20 år)
Seniorer 350 kr.

Och så korades även Årets Örsta-häst – som detta år blev: ALBERTO! Allt om den omröstningen i ett alldeles eget inlägg här på vår webb.

Som avgående ordförande förärades dessutom Johan en fin blombukett. Ny ordförande för 2024 är Sara Levin (onsdag 18.15).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *